Carl-Peter Forster, ceo van GM Europe, heeft gezegd dat men een verkoopbrochure voorbereid en van plan is partijen te benaderen om te investeren in de autofabrikant. "In onze discussies met Duitse overheid, hebben we geconstateerd dat Opel de meeste kans maakt met een derde partij die het grootste deel van zijn investering laat garanderen door de staat", schrijft Forster op de corporate blog van GM. "Dat betekent dat de belastingbetaler geen directe bijdrage levert aan de herstructurering, de overheid garandeert alleen het grootste deel van de investering die door een derde partij wordt gedaan. Dit voorkomt dat de regering een aandeel in het bedrijf moet nemen, wat een politieke precedent zou zijn." De chief operating officer van GM, Fritz Henderson, zei vorige week nog dat er weinig potentiële investeerders voor Opel/Vauxhall zouden zijn. GM heeft ook gezegd bereid te zijn afstand te doen van zeggenschap over zijn Europese tak, in ruil voor geld.
GM zei vorige week dat zijn Europese organisatie, waarvan Opel verreweg het grootste onderdeel is,  volgende maand zonder geld kan komen te zitten als het geen noodhulp krijgt. De ministers uit de landen waarin Opel/Vauxhall fabrieken heeft, hebben geprobeerd een gezamenlijk plan te trekken met steun uit die landen, maar niet met geld van de Europese Unie. Na de vergadering is echter geconstateerd dat men meer informatie moet hebben van GM. Het Amerikaanse moederbedrijf heeft te maken met een negatieve pers in Europa sinds het besloot om zich los te maken van Opel/Vauxhall en toe te staan dat Saab uitstel van betaling heeft aangevraagd.

 

  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding