De toename van acht procent is te danken aan de eerste drie kwartalen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. In die periode werden  ruim zestigduizend nieuwe auto’s meer ingevoerd dan in dezelfde periode een jaar ervoor. In het vierde kwartaal van 2008 was de invoer echter bijna zestienduizend stuks lager dan in Q4 van 2007. Dat betekent een krimp van twaalf procent.

Van alle bij ons ingevoerde auto’s kwam 84 procent uit Europa, een procent minder dan in 2007. Hoofdleveranciers waren België en Duitsland: meer dan de helft van alle auto’s kwam hier vandaan. Verder blijkt uit de CBS-cijfers dat het aandeel Aziatische auto’s in de Nederlandse auto-import met 1 procentpunt is toegenomen, tot veertien procent. Het gaat hierbij vooral om Japan en China.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding