Het Duitse ministerie van Economische Zaken heeft dat bekendgemaakt. "Zijn nationale en internationale contacten en zijn jarenlange ervaring als ondernemersadviseur brengen mee dat hij de complexe vragen over de verhouding tussen Opel en GM zal kunnen oplossen." Bovendien wordt van Berger gevraagd te zoeken naar internationale investeerders voor een Europees Opel-bedrijf. Men hoopt op Duitse staatssteun in de orde van grootte van ruim drie miljard euro in de komende twee jaar maar daarmee redt Opel het niet.
Op Berger wacht veel werk. Karl-Theodor zu Guttenberg, de Duitse minster van EZ, is in Washington geweest en heeft verklaard dat Opel ‘nog lang niet’ gered is. Het is essentieel of het overlevingsplan, dat GM op 31 maart moet overleggen, door de Amerikaans een Duitse regering kan worden geaccepteerd. (dpa)

 

    

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding