Meer afzeggers Tokyo Motor Show en IAA

De Tokyo Motor Show blijkt niet te ontkomen aan de algehele malaise in autoland nu ook Mercedes en BMW van deelname zullen afzien. De IAA vreest voor japanse afzeggers.

De tentoonstelling in Tokio, die voor eind oktober in de planning staat, ontving al afzeggingen van de grote Amerikaanse fabrikanten, alsmede van Peugeot, de Fiat-groep, Jaguar/Land Rover, Volvo en Saab. Volkswagen twijfelt nog, maar een definitief besluit uit Wolfsburg wordt op korte termijn verwacht. Ook grote Duitse toeleveranciers als Continental, ZF en Behr behoren tot de thuisblijvers. Bij Bosch zijn de onderhandelingen nog gaande. Het Verband der Deutsche Automobilindustrie (VDA) in Frankfurt vreest dat op hun beurt nog meer Japanse fabrikanten hun deelname aan de Internationale Automobil Ausstellung (IAA) in Frankfurt (september 2009) zullen schrappen. Nissan, Mitsubishi en Daihatsu hebben reeds afgezegd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Meer afzeggers Tokyo Motor Show en IAA - Automobielmanagement.nl

Meer afzeggers Tokyo Motor Show en IAA

De Tokyo Motor Show blijkt niet te ontkomen aan de algehele malaise in autoland nu ook Mercedes en BMW van deelname zullen afzien. De IAA vreest voor japanse afzeggers.

De tentoonstelling in Tokio, die voor eind oktober in de planning staat, ontving al afzeggingen van de grote Amerikaanse fabrikanten, alsmede van Peugeot, de Fiat-groep, Jaguar/Land Rover, Volvo en Saab. Volkswagen twijfelt nog, maar een definitief besluit uit Wolfsburg wordt op korte termijn verwacht. Ook grote Duitse toeleveranciers als Continental, ZF en Behr behoren tot de thuisblijvers. Bij Bosch zijn de onderhandelingen nog gaande. Het Verband der Deutsche Automobilindustrie (VDA) in Frankfurt vreest dat op hun beurt nog meer Japanse fabrikanten hun deelname aan de Internationale Automobil Ausstellung (IAA) in Frankfurt (september 2009) zullen schrappen. Nissan, Mitsubishi en Daihatsu hebben reeds afgezegd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding