In december zijn al achthonderdvijftig tijdelijke krachten ontslagen en aan driehonderd managers is gevraagd vrijwillig op te stappen. Het bedrijf heeft eind januari vijfhonderd productiemedewerkers ontslagen en zal ook nog honderdvijftig tijdelijke krachten laten gaan eind april.
Ratan Tata zei dat Jaguar Land Rover garanties nodig heeft voor leningen van vijfhonderd miljoen pond. "Als die fondsen er niet komen, kan de fabriek niet draaien en zullen er ontslagen vallen." Staatssecretaris Mandelson van industrie van het Verenigd Koninkrijk heeft gezegd dat Jaguar Land Rover op zijn eigen benen moet staan omdat het een private onderneming is. Deze maand heeft de Britse regering al wel een lening goedgekeurd van 27 miljoen pond om Land Rover te helpen bij de ontwikkeling van een kleinere Range Rover met de codenaam LRX. De regering zou ook helpen in de onderhandelingen met Britse banken en de Europese Investeringsbank EIB.
Tata kocht Jaguar en Land Rover afgelopen zomer van Ford voor 2,3 miljard dollar. De merken zijn in financiële problemen geraakt nadat de verkoopcijfers zijn ingezakt door de economische recessie. Over 2008 daalde de verkoop van de merken met twaalf procent tot 250 duizend eenheden. In Engeland werken ongeveer vijftienduizend mensen bij de merken in drie fabrieken en twee ontwikkelcentra.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding