Commerzbank zou gisteravond de opdracht hebben gekregen, zo meldt de zakenkrant Financial Times, terwijl het in de afgelopen dagen al bezig zou zijn geweest met de werving van potentiële investeerders. GM heeft vorige maand bekendgemaakt dat het wel afstand wil doen van de zeggenschap over zijn europese tak in ruil voor 3,3 miljard euro (4,4 miljard dollar) aan steun van de Europse overheid om het bedrijf in leven te hoduen. Opel, met 25 duizend medewerkers, is de belangrijkste activiteit van GM Europe. Maar de herstructurering van GME is sterk afhankelijk van de plannen die GM aan de Amerikaanse regering moet presneteren. De Duitse regering is voorstander van een private investeerder om Opel te helpen. Volgens de Duitse minister van financiën Zu guttenberg zijn er divers serieuze en niet-serieuze geïnteresseerden. De Europese dealers van Opel willen wel deelnemen in de autofabrikant met zo’n vierhonderd miljoen euro. Dealers zouden dtrie jaar land per verkochte auto honderdvijftig euro in een pot stoppen.

 

     

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding