Volgens topman Carlos Ghosn, de opvolger van Schweitzer, geeft de alliantie beide fabrikanten de mogelijkheid de globale economische crisis te overleven. In eerste instantie deed Renault een bijdrage van 6,4 miljard euro in de kas van Nissan , dat er destijds heel slecht voorstond. Sinds die tijd heeft Nissan elf miljard euro bijgedragen aan de resultaten van Renault. Ghosn is destijds door Schweitzer aangesteld als ceo van Nissan om het bedrijf uit het dal te halen, iets wat hem wonderwel gelukt is. Nissan werd een van de best renderende autofabrikanten. Na de pensionering van Schweizer is Ghosn (ook) benoemd tot topman van Renault.
De alliantie heeft ondermeer bereikt dat de cumulatieve verkoopcijfers gestegen zijn van 4,98 miljoen in 1999 tot 6,09 miljoen in 2008. De fabrikanten werken bijvoorbeeld samen op het gebied van platforms en onderdelen. Het B-platform wordt gebruitk voor de Nissan Tiida/Versa en de Renault Clio. Het C-platform wordt gebruikt voor de Renault Mégane/Scénic en Nissan Qashqai. Deze twee platform vertegenwoordigen meer dan vijftig procent van de afzet van beide merken.

  

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding