Tempo Group, een Chinese toeleverancier met een r&d-centrum in Canton (Michigan) neemt een aandeel van 24 procent, Capital Iron & Steel Co. neemt een belang van 51 procent en de Chinese overheid neemt de resterende 25 procent voor zijn rekening. De Chinezen betalen honderd miljoen dollar cash aan Delphi, dat momenteel onder faillissementsbescherming opereert. Daarom moet de rechtbank nog goedkeuring verlenen voor de overeenkomst die op 1 november van kracht wordt. De Delphi-units worden ondergebracht in een nieuw Chinees bedrijf genaamd Bejing West Industries Co. Ltd. met een hoofdkantoor in Bejing.
Delphi’s rem- en wielophangingunit heeft 750 patenten en heeft werknemers in Amerika, China, Mexico, Polen en India. Vorig jaar waren al Amerikaanse ingenieurs naar China uitgezonden, wat intern werd beschouwd als een duidelijk voorteken voor samenwerking of overname. Dit is de eerste belangrijke acquisitie door Chinezen van een Amerikaans bedrijf in de automobielbranche.