De Financial Times meldt dit vandaag op basis van berichten van de vakbond Unite. General Motors heeft aan de Britse zakenkrant bevestigd dat gesprekken worden gevoerd met de Britse regering maar ontkende het bedrag dat de vakbond meldde. Er is volgens GM momenteel nog geen concreet bedrag genoemd.
General Motors is op zoek naar een miljardenbedrag aan Europese overheidssteun om het voortbestaan van zijn activiteiten in Europa te kunnen verzekeren. Alleen al aan de Duitse overheid is voor 3,3 miljard euro aan steun gevraagd. In ruil voor Britse hulp zou de Vauxhall fabriek in Ellesmere Port de Ampera mogen gaan bouwen, de Opel/Vauxhall-interpretatie van de elektrische Chevrolet Volt met hulpmotor. General Motors doet geen pogingen meer om zijn andere Europese merk, Saab, binnenboord te houden maar is wel koortsachtig op zoek naar een koper voor het Zweedse label. (www.autointernationaal.nl)

  

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding