Na een intensieve selectieprocedure heeft de Italiaanse stylingfirma en carrosseriebouwer het contract gekregen voor de restyling van alle treinen. Pininfarina is momenteel bezig met de ontwikkeling van de elektrische BlueCar, die in 2011 in productie moet gaan.
Belangrijk voor Eurostar was dat Pininfarina ruime ervaring heeft in de spoorindustrie met het ontwerpen van in- en exterieurs van de Italiaanse hogesnelheidstreinen en van treinstellen voor de Deense, Noorse en Zwitserse spoorwegen, automatische lichte treinstellen voor Lille en trams voor steden in Italië, Griekenland en Zweden.
Pininfarina wordt verantwoordelijk voor het volledige interieurontwerp en de styling en engineering van het exterieur.Het gaat om 28 treinen waarvan de eerste in 2012 in gebruik worden genomen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding