Nadere details worden pas bekend gemaakt op 22 april. Naar de BBC heeft vernomen, zou per te slopen voertuig tweeduizend pond beschikbaar komen. De Britten lijken geïnspireerd door het succes van de regeling in Duitsland, Frankrijk en Italië. Met name bij onze oosterburen kreeg de verkoop van nieuwe auto’s er vorige maand een opkikker door.

De Britse regering is tot nu toe voorzichtig geweest om de kwakkelende autobranche de helpende hand toe te steken. Ze moet op vele fronten tegelijk economische impulsen geven. Ook is ze bevreesd de ene probleemsector te bevoordelen boven de andere. Maar de nood in de autobranche is nu zo hoog geworden, dat de regering ‘om’ is, meldt de BBC. In de normaal sterke maand maart kelderde de autoverkoop met bijna een derde. En in februari zakte de autoproductie in het Verenigd Koninkrijk met 59 procent ten opzicht van februari 2008. Het was de sterkste neergang sinds 1970, toen men de autoproductie ging bijhouden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding