Daarover zijn vertegenwoordigers van directie en vakbond het eens geworden. De GM-dochter heeft in Zweden vierduizend mensen op de loonlijst. Tijdens de paasdagen werd de productielijn stilgezet. De komende twee weken is zo’n pauze echter niet voorzien.

Er hebben inmiddels zo’n twintig investeerders aangeklopt bij Saab. Volgens de Zweedse regering zit er geen enkele partij tussen met geloofwaardige toekomstplannen. Daarom is tot nu toe het verzoek van Saab om overheidssteun afgewezen. In nationalisering van het bedrijf ziet de regering (nog) niets. Het merk zou nog maar tot eind april geld hebben om de productie te financieren. De totale schuld van Saab bedraagt omgerekend circa één miljard euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding