Ander opvallend nieuws, maar dan in positieve zin, is de spectaculaire vooruitgang die Renault heeft weten te boeken op het gebied van betrouwbaarheid. Het is nog niet zo lang geleden dat dit merk de pechkampioen van Europa was.

ADAC heeft onderzocht, meldt de website Autointernationaal, hoe groot de pechkans is bij auto’s die tussen 2003 en 2008 werden gekocht. De organisatie maakte een onderverdeling in vijf verschillende categorieën, naar type auto. De resultaten zijn een blamage voor Ford, dat in vier categorieën de rode lantaarn kreeg uitgereikt vanwege de grootste kans op een technisch defect. Zowel de Ka, de Mondeo, de S-Max als de Transit wordt door de ADAC aangemerkt als minst betrouwbaar binnen hun segment. Ook de Focus, Galaxy, Fiesta en C-Max zijn in dit opzicht geen hoogvliegers.

Eerherstel is er voor Renault. Alle modellen blijken bovengemiddeld betrouwbaar. De Scénic uit 2008 is volgens ADAC zelfs de meest betrouwbare middenklasse MPV. Ook de nieuwe Laguna behoort qua betrouwbaarheid tot de top.

Op merkniveau en over de gehele periode (2003 t/m 2008 gemeten) blijkt Audi de meest degelijke modellen te leveren. Dit merk is met de A2, de A3 en de A6 zelfs drie keer segmentwinnaar.