VW maakte een netto winst van 243 miljoen euro in het eerste kwartaal maar dat is alleen maar te danken aan een eenmalige bate van zeshonderd miljoen euro door de verkoop van zijn Braziliaanse truckdivisie aan MAN. Inclusief deze injectie daalde de operationele winst van 1,3 miljard euro een jaar geleden naar 312 miljoen. Maar het viel voor analisten nog mee, want men had verwacht dat het concern verlies zou maken.
Volkswagen heeft het ook voor elkaar gekregen te groeien in marktaandeel ondanks de daling van de verkopen. Bij VW namen de verkopen af met ruim tien procent, maar de wereldautomarkt daalde met bijna het dubbele. Topman Winterkorn heeft gezegd dat hij van plan is beter te presteren dan het marktgemiddelde.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding