In het herstructureringsplan dat infebruari is gepresenteerd ging GM ervan uit dat er veertien fabrieken dicht moeten voor 2012, dat waren er al vijf meer dan in het plan van december 2008. Maar de overheid heeft ook het plan van februari afgewezen. GM zal voorstellen doen om zijn schuldenlast van 27 miljard dollar te verlagen door de schulden te proberen te ruilen voor aandelen in het bedrijf.
Chrysler is momenteel in een race verwikkeld om de deadline van aanstaand edonderdag te halen. De zaak zit vast op gesprekken met de crediteuren voor 6,9 miljard dollar. Afgelopen vrijdag hebben zij nog aangeboden de schuld met de helft te verlagen tot 3,75 miljard maar de politiek vindt dat men verder moet gaan. Ze vragen nog steeds veel meer dan de marktwaarde en daarom zou er sprake zijn van inzet van belastinggeld, aldus democratische politici in Financial Times.
Chrysler heeft een plan gemaakt om aan het einde van de week onder bescherming van de rechtbank een snelle herstructurering te kunnen doorvoeren onder sectie 363 van de Amerikaanse regelgeving voor faillissement. In dit plan zou bijvoorbeeld het waardevolle merk Jeep in een nieuw bedrijf kunnen worden ondergebracht en de rest kan worden verkocht of opgeheven.

 

  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding