De Zweedse vrachtwagenfabrikant leverde in het afgelopen kwartaal elfduizend voertuigen af, 41 procent minder dan de negentieduizend voertuigen een jaar geleden. De orders zakte met zeventig procent tot zesduizend voertuigen, van twintigduizend een jaar geleden. De truckmaker meldt dat in het eerste kwartaal de meeste tijdelijke tweeduizend productiemedewerkers het bedrijf hebben verlaten.
Scania zag de nettowinst over het eerste kwartaal afnemen van 2,51 miljard Zweedse kronen (212 miljoen euro) een jaar geleden tot 179 miljoen Zweedse kronen (circa vijftien miljoen euro). Analisten geraadpleegd door Dow Jones Newswires hadden een iets hogere winst verwacht, namelijk van 201 miljoen kronen (zeventien miljoen euro). De omzet daalde met 28 procent tot 15,86 miljard Zweedse kronen (1,34 miljard euro), tegen een analistenverwachting van 16 miljard Zweedse kronen. Het aandeel Scania noteerde in Stockholm zo’n 1,5 procent lager na de publicatie van de kwartaalcijfers.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding