Dat heeft geen gevolgen voor de financiele positie want Daimler had de aandelen al tot nul afgeschreven. Bovendien zal Daimler 1,9 miljard dollar aan leningen kwijtschelden en stort het drie jaren achtereen tweehonderdmiljoen dollar in het pensioenfonds van de belaagde Amerikaanse fabrikant. Chrysler en Cerberus zeggen in ruil toe dat ze alle mogelijke schadeclaims tegen Daimler van tafel halen.
De deal maakt een eind aan de in 1998 begonnen samenwerking tussen Daimler en Chrysler, die in de loop der jaren vaak stormachtig is geweest. De overeenkomst verwijdert voor Chrysler weer een struikelblok op weg naar een mogelijke overleving. Afgelopen weekend bereikte het Amerikaanse bedrijf al een akkoord met de vakbonden waarmee een mogelijke overname door Fiat weer een stapje dichterbij is gekomen. Chrysler heeft van de Amerikaanse regering tot donderdag, 30 april, de tijd om met een definitief reddingsplan te komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding