Daarna zal ook nog overleg plaatsvinden met de Zweedse regering want die wil ook wel graag weten wat er gaat gebeuren, volgens woordvoerder Eric Geers van de fabrikant. "De partijen zijn echt heel geïnteresseerd. Ik heb laatst zelf een paar van hen rondgeleid en de belangstelling is echt groot. Veel mensen denken nu: wie koopt er nou in deze tijd een autofabrikant? Nou, allereerst is er enorm veel geld in de wereld, daar begint het al mee. Maar deze mensen denken ook anders, zij kijken naar sterke merken met potentieel. En Saab is een sterk merk dat onder GM gewoon niet uit de verf is gekomen. De afgelopen tijd is enorm geïnvesteerd in vier nieuwe modellen die eigenlijk alle vier klaar zijn en we hebben een heel goed businessplan op basis van 150 tot 175 duizend eenheden per jaar. We hebben een reorganisatieperiode achter de rug en heel veel kosten zijn eruit gesneden. Onze organisatie is nu compact met maar vierduizend mensen en Saab heeft erg veel kennis in huis. Een investeerder koopt een bedrijf dat klaar is voor de toekomst."    

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding