Mosley, de president van de FIA, heeft Ferrari en andere grote teams versteld doen staan door een limiet van veertig miljoen pond (45 miljoen euro) aan te kondigen voor teams, vanaf volgend seizoen. Ferrari probeert met andere teams de plannen tegen te werken, zei Mosley tegen Financial Times. Hij zei ook dat hij de bezwaren zal afwijzen. Mosley vindt dat zijn plannen moeten doorgaan omdat anders de Formule 1 niet kan blijven bestaan.

Volgens Mosley zit er een element in van wie de baas is van de Formule 1. "Ik wil even duidelijk maken dat ik dat ben. Als een team naar zijn raad van bestuur stapt en zegt dat het ruzie wil maken met FIA omdat het honderd miljoen pond meer wil uitgeven dan FIA wil, dan verwacht ik dat de raad van bestuur vraagt waarom het team niet genoeg heeft aan veertig miljoen als andere teams daar ook genoeg aan hebben."

 

 

 

    

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding