De verkoop van de Nano, de kleine vierpersoons gezinsauto die is ontdaan van alle poespas, is gestart in april. Tussen 9 en 25 april ontving Tata, de grootste autoproducent van India, orders voor 203 duizend Nano’s. Door productieproblemen kan de fabrikant echter niet meer dan honderdduizend auto’s leveren tegen het einde van 2010. In juli worden de eerste Nano’s opgeleverd. Er was aanvankelijk een fabriek in Bengalen gepland. Door protesten van boeren die hun land moesten inleveren, werd dat plan verlaten.

De meest luxe versie van de Nano, die 2,5 duizend euro kost, is in trek. De helft van de Indiërs heeft deze variant met airconditioner en elektrische ramen besteld. Van de orders heeft dertig procent betrekking op het middenmodel. Slechts twintig procent van de klanten wil de goedkoopste versie van de Nano, die 1775 euro kost. Tata wil met de lage prijs miljoenen Indiërs van de scooter inde auto te lokken. Het land telt nu negen auto’s per duizend  inwoners. De Nano wordt in 2011 in Europa geïntroduceerd met een sterkere motor. Ook verkoop in de Verenigde Statenwordt overwogen maar is pas voorzien voor het jaar daarna. (FD)

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding