De slogan van het Californische bedrijf luidt dan ook: ‘Find out what others really paid’.

De website Truecar.com is sinds vorige week online. Anders dan andere vergelijkingssites vertelt de site je precies wat je zou moeten betalen voor een nieuwe auto. Behalve dat je op postcode kunt kijken voor welke prijs de auto van jouw keuze in de regio eerder is verkocht, kun je ook zien wat de inkoopprijs van de dealer is.

De informatie toont Truecar.com in een vernuftige en gedetailleerde grafiek. De website levert ook een adviesprijs bij elke auto. Zo heb je dus meer zekerheid dat je een goede deal gaat maken. Opmerkingen van autoverkopers met de strekking van ‘zo verdien ik er niets meer op’ kun je in Amerika nu dus checken.

Hoelang zou het duren voordat dit in Nederland verkrijgbaar is? Dat vraagt Jeroen van der Schenk, eigenaar van Garageselect.nl en als E-commerce Man van het Jaar 2009 bekroond internetondernemer, zich af op Mindz.com. ‘We hebben voor occasions natuurlijk al de omstreden Zomotex. En Autodealershopper helpt consumenten om een offerte-aanvraag direct naar alle dealers in Nederland te versturen.’

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding