Euroda vertegenwoordigt de Opel-dealerverenigingen uit 25 Europese landen. Alle hebben ingestemd, behalve Finland (0,4 procent aandeel). Voor de Finse vertegenwoordiger gingen de voorstellen te ver en hij zal nu teruggaan naar zijn leden om alsnog de medewerking te krijgen.Voorzitter Jaap Timmer van Euroda: "Nu gaan we overleggen met de Duitse regering, met GM en met alle geïnteresseerde investeerders. We beginnen volgende week." Het geld zal bestaan uit 150 euro per verkochte Opel. Dat wordt gestort op de rekening van een investeringsmaatschappij per land die het geld weer storten op de rekening van een Europees investeringsvehikel. "We weten nu niet of de toekomstige eigenaren van Opel het geld ineens willen of dat we in termijnen kunnen betalen. Als men het ineens wil, zullen wij ook met investeerders moeten praten." Timmer zei geen voorkeur te hebben voor een investeerder in Opel, bijvoorbeeld voor Fiat of voor Magna: "Wij hebben voorkeur voor wat goed is voor Opel. Wie de vader of de moeder ook is, van belang is dat het kind de ruimte krijgt."

De Opel-dealers zien in deze stap een belangrijk positief signaal aan de Duitse politiek. "Deze beslissing van de Opel-dealers laat zien dat het de moeite waard is in Opel te investeren." Onderdeel van de wens van de Opel-dealers tot deelname in het nieuwe bedrijf is dat men invloed wil op het beleid en op de modellenpolitiek. 

 

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding