Britten die bij aankoop van een nieuwe auto een meer dan tien jaar oude wagen inruilen, krijgen duizend pond (zo’n dertienhonderd euro) subsidie. Dat wordt door de dealer of fabrikant aangevuld met een minstens even hoge korting. 

Met de regeling wil de regering in Londen de met meer dan dertig procent ingezakte autoverkopen opkrikken. Minister van economische zaken Peter Mandelson heeft er in eerste instantie 330 miljoen euro voor uitgetrokken. Omdat de regeling ingewikkeld in elkaar zit en er nog altijd onduidelijkheid is over de btw over de korting, heeft Ford haar medewerking voorlopig uitgesteld. Dat vormt een flink struikelblok omdat Ford het grootste automerk op de Britse markt is. Ford zegt tijdelijk geen nieuwe auto’s aan de dealers af te leveren tot er meer duidelijkheid is over de financiële consequenties van de sloopregeling.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding