Er wordt met verschillende banken gesproken over kredieten, waaronder met de staatsbank KfW die over de staatskredieten gaat. Porsche zou zich in de afgelopen dagen wel hebben verzekerd van een lening van 750 miljoen euro van Bank of Tokyo. De kwestie dat Porsche tussen 22 en 24 mei zelfs bijna failliet zou zijn geweest, is door woordvoerder Albrecht Bamler tegengesproken. Maar volgens de Duitse media Der Spiegel en Focus is een faillissement voorkomen doordat Volkswagen een overbruggingskrediet van zevenhonderd miljoen euro zou hebben verstrekt. Dat krediet geldt echter maar voor een half jaar en Porsche moet nu 2,5 miljard euro aan kredieten verzamelen om het bedrijf aan de gang te kunnen houden. Topman Wendelin Wiedeking zou lange tijd niet op de hoogte zijn geweest van de oplopende problemen met de financiering van het bedrijf, meldt Der Spiegel.

 

Porsche in Stuttgart heeft in de afgelopen periode zijn aandeel in Volkswagen verhoogd tot 51 procent door aandelen te kopen. Dat heeft een schuld van negen miljard euro opgeleverd. Porsche wilde zijn aandeel verhogen naar 75 procent maar daarvan heeft het bedrijf inmiddels afgezien. Men streeft nu naar een ‘geïntegreerd’ bedrijf met Volkswagen maar de onderhandelingen daarover lopen niet bepaald soepel. Er zijn veel vraagtekens over de toekomstige structuur van het bedrijf. (dpa)  

 

Porsche zou ook zoeken naar investeerders (lees: geld) in het Midden-Oosten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding