Dat meldt onder meer het internationale persbureau Reuters op grond van bronnen ‘dicht bij de onderhandelingen’. De bijeenkomst met Merkel, die voor vanmiddag (vrijdag 29 mei) laat was gepland, was al twee uur uitgesteld om GM en Magna nog iets meer tijd te geven. ‘’GM en Magna proberen het over zoveel mogelijk details eens te worden voordat ze met Merkel om de tafel gaan zitten,” stellen de bronnen van Reuters.

Oorspronkelijk zag het er naar uit dat Magna, net als eerder Fiat, van de onderhandelingen  zou weglopen omdat GM te hoge financiële eisen stelde. Om de zaken nog verwarrender te maken heeft topman Don Walker van Magna laten doorschemeren bij een eventuele overname van Opel ‘open te staan voor samenwerking met Fiat of met andere Europese autofabrikanten’.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding