Het bedrijf is een van China’s grootste particuliere bedrijven en fabrikant van zware machinerieën voor speciale voertuigen en van componenten voor brug- en wegenbouw en voor de energiesector. Het bedrijf is sterk gegroeid door een serie succesvolle overnames.

Tengzhong is naar eigen zeggen trots om zijn geautomatiseerde productiestraten en verwerkingssystemen, belangrijke investeringen in r&d en zijn streven naar vernieuwing.

Credit Suisse is de exclusieve financiële adviseur en Shearman  & Stearling is de internationale juridisch adviseur voor Tengzhong bij deze transactie. Citicorp is financieel adviseur voor GM. "Hummer staat voor avontuur, vrijheid en vrolijkheid,"aldus Yang Hi, ceo van Tengzhong. "Wij zullen investeren in het merk Hummer en in zijn r&d waardoor Hummer beter zal kunnen beantwoorden aan de vraag voor nieuwe producten zoals zuinigere voertuigen in de VS."

Hummer houdt zijn hoofdkantoor in de VS en zal worden geleid door het huidige directieteam. Dat is van plan het dealernetwerk wereldwijd uit te bouwen met de nadruk op markten waarin het merk ondervertegenwoordigd is, zoals China.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding