Deze afspraak is gemaakt met General Motors, dat Opel afgelopen weekeinde verkocht aan de Canadese producent van auto-onderdelen Magna International en zijn Russische partners. Magna-topman Frank Stronach maakte dinsdag 2 juni gewag van de afspraak. Het ‘verkoopverbod’ geldt ook voor de Chinese markt, zo zei hij. De Amerikaanse president Barack Obama had maandag nog gezegd dat Opel geen commerciële beperkingen waren opgelegd. Stronach suggereerde dinsdag dat de afspraken mogelijk plooibaar zijn. ‘Als het economisch gezien zinvol is, kan je mensen overtuigen om iets te veranderen.’ De Magna-topman verwacht dat Opel over drie jaar weer quitte speelt. In het vierde jaar moet de autofabrikant winstgevend zijn. (anp)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding