Volgens bronnen dicht bij de onderhandelingen praat ceo Wendelin Wiedeking van Porsche op dit moment met vertegenwoordigers van het staatsinvesteringsfonds van Qatar (de Qatar Investment Authority) over de verkoop van 25 procent van de aandelen in de Porsche Holding, zo meldt de Financial Times (via FD.nl).

Porsche bevindt zich in zwaar weer sinds het begin dit jaar een meerderheidsbelang in Volkswagen nam. Sindsdien kampt de Porsche Holding met een schuldenlast van negen miljard euro. Doordat de verkoop flink terug is gelopen, zijn de problemen de laatste maanden fors toegenomen. Eerder al klopte het merk aan bij de Duitse staatsbank KfW voor een lening van 1,75 miljard euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding