Als gevolg daarvan zijn meer dan achthonderd mensen hun baan kwijt. Inmiddels worden de zaken waargenomen door curatoren van PriceWaterhouseCoopers. Het Maleisische Weststar zou nog bezig zijn met een allerlaatste poging het bedrijf te laten voortbestaan.

Het faillissement werd alsnog uitgesproken, nadat een eerdere reddingspoging van Weststar stukliep op een gebrek aan financiering. Aan de Britse regering werd nog om hulp gevraagd, maar die had het veel te druk met haar eigen zorgen. Weststar kijkt nu alsnog naar mogelijkheden voor een overname, al beweren boze tongen dat het de maatschappij vooral om de materialen te doen is die vrijkomen bij het faillissement. Een eventuele hulppoging komt nu te laat voor het personeel.

Een woordvoerder van LDV zei dat nog eens twaalfhonderd banen op de tocht staan bij dealers en in de distributie, plus nog eens zo’n vierduizend bij diverse toeleveranciers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding