Press is afkomstig van Toyota en kwam in 2007 bij Chrysler werken. Behalve plaatsvervangend ceo wordt hij ook speciaal adviseur. De Amerikaanse fabrikant is door een alliantie met Fiat opgestaan uit het faillissement van zes weken geleden. Marchionne heeft verder drie mensen aan het hoofd gesteld van de drie merken Chrysler, Dodge en Jeep en van de onderdelenafdeling Mopar. Dit is dezelfde organisatie als bij Fiat, Alfa Romeo en Lancia waar de drie executives een verantwoordelijkheid hebben voor winst en verlies en een concernbrede taak hebben.

De verantwoordelijke van Chrysler wordt Peter Fong, die ook de overzeese verkoop van Jeep en Dodge erbij krijgt. Michael Manley wordt de baas van Jeep en verantwoordelijkheid voor productplanning van alle merken. Michael Accavitti wordt ceo van Dodge en wordt verantwoordelijk voor marketing van alle merken. De chief financial officer van Chrysler wordt Richard Palmer. Die was cfo bij Fiat Group Automobiles.

 

  

  

 

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding