SVT citeerde bronnen die zeggen dat Koenigsegg en de Noren een intentieverklaring hebben getekend. Tijdens de autoshow van Genève, begin maart, meldde woordvoerder Eric Geers al dat er meerdere gegadigden waren. Vorige maand bevestigde Saab dat er drie geïnteresseerden waren die een bod zouden uitbrengen. Volgens de tv-zender zouden dit zijn Koenigsegg, The Renco Group (een private equity firma) en Merbanco, een investeringsmaatschappij uit Wyoming. Die laatste is ook genoemd in de krant Dagens Industri. Koenigsegg heeft zijn hoofdkantoor in Angelholm in het zuiden van Zweden.

GM wil van Saab af en heeft het te koop gezet. Bij Saab werken ongeveer vierduizend mensen.

www.koenigsegg.com

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding