Wall Street Journal stelde dat afgelopen donderdag al vertegenwoordigers van BAIC het hoofdkantoor van Volvo in Gothenburg zouden bezoeken en een rondleiding zouden krijgen over de R&D- en productiefaciliteiten. In de media zijn ook de Chinese autobouwers Geely, Chongqing Changan en Chery genoemd als mogelijke geïnteresseerden in de Zweedse Ford-divisie, die sinds eind vorig jaar in de etalage staat. Chongqing Changan is al jaren lang de Chinese partner van Ford. De woordvoerder van Volvo Cars weigerde Wall Street Journal commentaar te leveren op het gerucht, dat afkomstig is uit BAIC-kringen.

 

Ingewijden stellen dat BAIC geen serieuze koper kan zijn omdat het zelf de technologie- en ontwerpfaciliteiten mist die nodig zouden zijn bij een overname. BAIC maakt nu alleen maar Mercedes-modellen en de Hyundai Accent.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding