De coureurs Marc Gene uit Spanje, David Brabham uit Australië en Alexander Wurz waren verantwoordelijk voor het succes. De drie reden de klok rond de meeste ronden, namelijk 382. Ook op de tweede plaats eindigde een team van Peugeot. Die wagen werd bestuurd door Stéphane Sarrazin, Franck Montagny en Sébastien Bourdais. Audi, de laatste jaren vaak succesvol in de race, moest genoegen nemen met de derde plaats.

Met de zege van de Franse fabrikant kwam een einde aan vijf jaar Audi-overheersing. De eerste Audi kon zich tot het 21e uur van de race met de twee Peugeots meten. Tom Kristensen, Rinaldo Capello en Allan McNish, de winnaars van vorig jaar, bleven in deze editie uiteindelijk steken op de derde plaats.

Christijan Albers was de beste Nederlander in de 77ste editie van de 24-uursrace. In een Audi finishte de Nederlander als negende, met 22 ronden achterstand op de winnaars. De Aston Martin van Jos Verstappen kwam als dertiende over de streep, terwijl Tom Coronel en Jeroen Bleekemolen in de Spyker 25ste werden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding