De meeste banen vervallen bij de bandenfabrieken in La Roche-Sur-Yon en Roanne. Het hoofdkwartier in Clermont-Ferrand wordt minder zwaar getroffen, melden Franse kranten. Michelin onderhandelt momenteel met de bonden over een sociaal plan. De bonden kregen op 17 juni nadere toelichting. Op 24 juni wil de directie de definitieve plannen voorleggen aan de ondernemingsraad.

Michelin heeft de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar ruim veertien procent zien teruglopen. Al eerder deelde het bedrijf mee dat de voorraden op een zeer hoog niveau liggen. De Franse fabrieken draaien al geruime tijd op halve capaciteit, waarbij voor de meeste werknemers ook tijdelijke werkloosheid geldt.

Concurrent Continental zit door de gekelderde autoverkoop eveneens in de hoek waar de klappen vallen. Eerder al liet het Duitse bedrijf weten een fabriek in noord-Frankrijk te gaan sluiten. Voor enkele honderden medewerkers betekent dat ontslag.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding