De prijzen werden gisteren uitgereikt op de Engine Expo in Stuttgart. Een jury van  vakjournalisten uit 32 landen beoordeelde de kandidaten.

Zij kenden de titel ‘beste nieuwe aandrijfsysteem 2009′ toe aan de 3,8-Liter-Sechszylinder-Boxer uit de  Porsche 997. Twee prijzen waren er voor AMG en drie voor de 1.4 TSI-reeks van Volkswagen. Op één in zijn categorie kwam ook de 1-liter Toyota-motor (Yaris, Aygo, Peugeot 107, Citroën C1, Subaru Justy). BMW en PSA scoorden met hun gezamenlijk ontwikkelde 1,6 turbo, Volkswagen met zijn 2.0 TFSI.  In de klasse tot 2,5-liter werd de enige diesel winnaar: de Mercedes 2,1-liter-biturbo. Onderscheiden werden verder de drieliter zescilinder biturbo en de V8 van BMW.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding