Autokopers kunnen, afhankelijk van de zuinigheid van hun nieuwe voertuig, rekenen op cheques van omgerekend 2500 euro of 3200 euro. De in te ruilen wagen moet ministens een jaar op naam staan van de eigenaar. En het moet meer dan dertien liter per honderd kilometer verbruiken (en de nieuwe auto een stuk minder). De inruiler gaat naar de sloop.

Net als in Europa hoopt ook de Amerikaanse regering met de wrakkenpremie zowel de autoverkoop een prikkel te geven als het brandstofverbruik en uitstoot van schadelijke stoffen te reduceren. De Senaat ging in grote meerderheid (91 tegen 5 stemmen) akkoord met de regeling, nadat eerder het Huis van Afgevaardigden al ‘ja’ had gezegd. Wel ging het mes stevig in het oorspronkelijke bedrag van vier miljard dollar.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding