Of daarmee de aanvraag definitief van de baan is, blijft de vraag. Een commissie onder toezicht van de regering heeft in deze kwestie het laatste woord.

Porsche heeft het geld dringend nodig om te kunnen voldoen aan zijn financiële verplichtingen. Er ligt een schuld van negen miljard euro, na de transactie om 50,8 procent van de aandelen Volkswagen in handen te krijgen. Eerder zocht Porsche al zijn heil bij de steenrijke oliestaat Qatar. En volgens een bericht in het Duitse Manager Magazin wordt ook onderhandeld met Daimler, dat een belang zou willen nemen in de sportwagenfabrikant.

Pikant detail: in dat geval zou Daimler ook een deel van Volkswagen in bezit krijgen, gezien het nipte meerderheidsbelang van Porsche in VW. Juist aan de financiële operatie van Porsche om Volkswagen in bezit te krijgen, lijkt topman Wiedeking zich te hebben vertild.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding