PSA kondigt tot twee miljard euro verlies aan

PSA Peugeot Citroen verwacht 2009 af te sluiten met een operationeel verlies tussen de een en twee miljard euro.

Met het oog op investeringen in nieuwe modellen en verlaging van de schulden geeft het concern een converteerbare obligatielening uit. Die moet 500 tot 575 miljoen euro in het laatje brengen. Zelf wil de familie Peugeot volgens Franse media maximaal 57,5 miljoen euro in de kapitaalinjectie steken. In 2008 leed de familieonderneming PSA een verlies van 343 miljoen euro. Hoe diep het rood dit jaar gaat kleuren, hangt mede af van de maatregelen van de regering om de economische crisis in eigen land te bestrijden.

Op zijn best verwacht PSA dit jaar een krimp van de Europese automarkt van zo’n twaalf procent. Tot nu toe echter is de teruggang op twintig procent.  Voor de komende twaalf maanden zit het volgens de familie Peugeot wel snor met de liquide middelen. In maart kreeg PSA een krediet van drie miljard euro van de staat. En een maand later kwam de Europese investeringsbank nog eens met vierhonderd miljoen euro over de brug.

PSA kondigt tot twee miljard euro verlies aan - Automobielmanagement.nl

PSA kondigt tot twee miljard euro verlies aan

PSA Peugeot Citroen verwacht 2009 af te sluiten met een operationeel verlies tussen de een en twee miljard euro.

Met het oog op investeringen in nieuwe modellen en verlaging van de schulden geeft het concern een converteerbare obligatielening uit. Die moet 500 tot 575 miljoen euro in het laatje brengen. Zelf wil de familie Peugeot volgens Franse media maximaal 57,5 miljoen euro in de kapitaalinjectie steken. In 2008 leed de familieonderneming PSA een verlies van 343 miljoen euro. Hoe diep het rood dit jaar gaat kleuren, hangt mede af van de maatregelen van de regering om de economische crisis in eigen land te bestrijden.

Op zijn best verwacht PSA dit jaar een krimp van de Europese automarkt van zo’n twaalf procent. Tot nu toe echter is de teruggang op twintig procent.  Voor de komende twaalf maanden zit het volgens de familie Peugeot wel snor met de liquide middelen. In maart kreeg PSA een krediet van drie miljard euro van de staat. En een maand later kwam de Europese investeringsbank nog eens met vierhonderd miljoen euro over de brug.