Van officiële zijde wil men geen commentaar geven. Bekend is echter, voor wat het waard is, dat VW-topman Piëch meermaals de loftrompet heeft gestoken op Suzuki.

Participatie in Suzuki is voor Volkswagen van strategisch belang. In opkomende economieën, waar massamobiliteit nog in een pril stadium verkeert, hebben de Duitsers niets te bieden met hun huidige modelrange. De compacte en goedkope auto’s die er nodig zijn heeft Suzuki echter wél in zijn pakket. Samenwerking is dan een probaat middel om snel resultaat te boeken. Het gaat concreet om auto’s met een motorinhoud onder de 660 cc. In de drukke Aziatische steden zijn deze Tata Nano-achtigen een geschikter vervoermiddel dan fullsize modellen. Verder zou Volkswagen in de Suzuki/Maruti Alto een welkome aanvulling zien op het eigen gamma.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding