Volgens George Pipas, verkoopanalist van Ford, kan de economie in de tweede helft van het jaar weer gaan groeien. "Ook de autoverkopen kunnen dan weer omhoog gaan."

Ford verwacht dat de verkopen in de VS in juni tien tot vijftien procent lager uitkomen dan een jaar geleden. Dat zou de kleinste daling zijn onder de grote merken en een aanzienlijk geringere krimp dan in de afgelopen maanden. Over de eerste vijf maanden verkocht Ford nog 37 procent minder auto’s. Mede gezien andere tekenen van voorzichtig herstel in de Amerikaanse economie laat Ford daarom in het derde kwartaal 485 duizend auto’s van de baan rollen. Dat zijn er 25 duizend meer dan oorspronkelijk gepland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding