Managers van BAIC hebben de afgelopen weken in de boekhouding van Opel gesnuffeld. Ook op de hoofdvestiging in Rüsselsheim namen de Chinezen een kijkje. Binnen twee weken zal er een bod komen, weet de Duitse krant te melden op basis van bronnen bij BAIC. De Chinezen zouden ‘slechts’ vier miljard staatsgarantie eisen, iets minder dan het bedrag van de andere kandidaat-kopers – de Oostenrijks/Canadese toeleverancier Magna en de Belgische investeringsmaatschappij RHJ International. Het zou bij BAIC overigens gaan om een laatste bod.

Volgens de OR-voorzitter bij Opel zijn RHJ en BAIC niet meer echt serieus in de race. Uit kringen rond General Motors echter komt juist het geluid dat wel degelijk vervolggesprekken plaatsvinden met BAIC en RHJ.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding