Op 22 juni liep bij Karmann in Osnabrück de laatste auto van de band, een Mercedes CLK-Cabrio. Pogingen om nieuwe opdrachtgevers te werven waren op niets uitgelopen. De curator had toen wel nog steeds hoop op een klant die Karmann wilde inhuren voor de bouw van (onderdelen voor) een elektrische auto.

Die hoop is nu in vervulling gegaan. Hoewel Volkswagen geen details bekend heeft gemaakt, is wel duidelijk dat de order betrekking heeft op een elektrische auto. De zestienhonderd werknemers bij Karmann die ontslag hadden gekregen mogen nu blijven. Hun werkgever gaat een aparte BV oprichten die exclusief gericht is op de ontwikkeling van elektrische aandrijflijnen voor auto’s. In het jaar 2011 zou in Osnabrück het eerste model gebouwd moeten worden.

Bij het gunnen van de order speelt mogelijk het feit mee dat Nedersaksen, waarin Osnabrück ligt, ook aandelen Volkswagen bezit. Naar verluidt heeft de minister-president van de deelstaat met succes gelobbyd om Karmann een VW-order te geven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding