De families werken aan een pakket van maatregelen dat de schuldenlast zal verlagen van ruim tien miljard euro naar bijna niks, zo hebben zij gemeld aan Financial Times. Men gaat de helft van Porsche verkopen aan Volkswagen voor vier miljard euro, vervolgens vijf miljard kapitaal binnen halen en opties die kunnen worden geconverteerd in VW-aandelen verkopen. Dat zou het beste zijn voor de oplossing van de problemen.

De investeringsmaatschappij Quatar Investment Authority en de families Porsche en Piëch zouden geld en bezittingen kunnen injecteren om de balans te versterken. De families zouden zelfs Salzburg Holding, een van de grootste autodealerholdings ter wereld, in Porsche kunnen inbrengen. De beslissing is nog niet gevallen maar een combinatie van deze mogelijkheden is waarschijnlijk, aldus een woordvoerder.
De deal zou een eind maken aan een hardnekkige strijd over de toekomst van Porsche tussen Ferdinand Piëch (voorzitter van de raad van commissarissen van Volkswagen en grootaandeelhouder van Porsche) en zijn neef Wolfgang Porsche die voorzitter van de rvc van Porsche is. De laatste zou alleen nieuw geld hebben willen ophalen bij Quatar en de families, maar Piëch wil Porsche verkopen aan Volkswagen. De overeenkomst zou kunnen leiden tot een volledige fusie tussen de twee bedrijven.
Porsche heeft 50,76 procent van de VW-aandelen in handen  gekregen in de afgelopen tijd maar heeft daardoor een enorme schuldenlast opgebouwd. De was eind januari nog negen miljard maar die zou eind april al ruim tien miljard euro groot zijn.      

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding