De voortschrijdende verslechtering van de personen- en bedrijfswagenmarkt heeft ertoe geleid dat de directie een pakket maatregelen heeft afgekondigd om de gevolgen hiervan onder controle te krijgen. Het verminderen van het aantal arbeidsplaatsen met veertig is daarbij onvermijdelijk geworden. Rüttchen is een automobielbedrijf met dertien vestigingen en  ruim vijfhonderd personeelsleden. Men vertegenwoordigt Mercedes, Smart, Chrysler, Dodge en Jeep.  

 

Het aan de medewerkers voorgelegde plan omvat een pakket maatregelen die variëren van de gedwongen afbouw van een aantal arbeidsplaatsen, het niet verlengen van tijdelijke contracten tot het gebruikmaken van vervroegde pensionering. Tegelijkertijd worden een aantal vacatures intern ingevuld en omvat het plan een studie naar een verdere integratie van activiteiten van verschillende vestigingen in dezelfde regio. Deze bundeling van activiteiten zal op termijn ertoe leiden dat het aantal vestigingen zal afnemen. Personeelsleden waarvan de functie vervalt, kunnen binnen het sociaal plan onder andere gebruikmaken van outplacement begeleiding.

 

"Vanzelfsprekend betreuren wij deze maatregelen. Als directie zullen wij er alles aan doen om de effecten voor de betrokken medewerkers zoveel mogelijk te beperken maar de marktsituatie noopte ons tot het nemen van acute maatregelen. We hebben samen met de vakbonden een onderhandelingsresultaat geboekt met betrekking tot het sociale plan voor definitief 29 medewerkers ", zegt directievoorzitter Bas Rüttchen in het bericht.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding