"Met Polo-onderdelen bouw je geen Porsche", citeert FEM-Business de or-voorzitter van Porsche, Uwe Hück. De Porsche-werknemers zelf zien een bestaan onder VW helemaal niet zitten. Ze dreigen met stilleggen van de productie en met bezettingen. Volgens Hück zouden bij Porsche elfduizend banen in gevaar komen door een inlijving in het Volkswagen-concern. Dit weekeinde hebben de families achter Porsche en Volkswagen en de andere aandeelhouders een deal voorbereid. Volkswagen zou Porsche willen overnemen en het merk wordt toegevoegd aan de stal van VW. FEM meldt dat Porsche-topman Wiedeking zou vertrekken en dan maar liefst honderd miljoen euro mee krijgt. Donderdag zullen de toezichtsraden van beide bedrijven over de kwestie vergaderen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding