Volkswagen moet Karmann inlijven

De Nedersaksische minster-president Chrisian Wulff zou graag willen dat VW-Porsche het in zwaar weer verkerende Karmann overneemt. Volgens ingewijden zouden tussen VW en de deelstaat hierover al onderhandelingen zijn, die een aandeel heeft in VW en waarin Osnabrück, de vestigingsplaats van Karmann ligt.

Het 108 jaar oude bedrijf, dat sinds april dit jaar in surseance van betaling verkeert, heeft sinds 1949 in Osnabrück ruim 2,8 miljoen auto’s gebouwd. VW en Karmann hebben samen een lange historie, want het bedrijf produceerde onder een groot aantal Volkswagens, zoals de Karmann Ghia, Scirocco, Corrado en de cabrioversies van de Kever en de Golf en de Audi A4. Ook werden cabrio’s gebouwd Audi, Chrysler, Mercedes en Renault en carrosserieën voor Spyker.
Nu zou Karmann opnieuw kleine series voor VW moeten gaan bouwen, waartoe  het bedrijf in juni van VW een ontwikkelingsopdracht ter waarde van een tiental miljoen euro’s heeft gekregen. Verder is er sprake van dat het Nedersaksische energiebedrijf EWE samen met Karmann de elektrische E3 in grotere aantallen wil produceren, zodra de testresultaten bevredigend zijn en er genoeg interesse is uit de markt. De E3 werd door EWE en Karmann samen ontwikkeld en zal op de Trade Fair in Hannover in september worden onthuld. Intussen is EWE van plan een veertigtal laadstations te bouwen voor tests met de E3.

Zie ook: 35 geïnteresseerden voor Karmann 

Zie ook: Volkswagen redding voor Karmann

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen moet Karmann inlijven - Automobielmanagement.nl

Volkswagen moet Karmann inlijven

De Nedersaksische minster-president Chrisian Wulff zou graag willen dat VW-Porsche het in zwaar weer verkerende Karmann overneemt. Volgens ingewijden zouden tussen VW en de deelstaat hierover al onderhandelingen zijn, die een aandeel heeft in VW en waarin Osnabrück, de vestigingsplaats van Karmann ligt.

Het 108 jaar oude bedrijf, dat sinds april dit jaar in surseance van betaling verkeert, heeft sinds 1949 in Osnabrück ruim 2,8 miljoen auto’s gebouwd. VW en Karmann hebben samen een lange historie, want het bedrijf produceerde onder een groot aantal Volkswagens, zoals de Karmann Ghia, Scirocco, Corrado en de cabrioversies van de Kever en de Golf en de Audi A4. Ook werden cabrio’s gebouwd Audi, Chrysler, Mercedes en Renault en carrosserieën voor Spyker.
Nu zou Karmann opnieuw kleine series voor VW moeten gaan bouwen, waartoe  het bedrijf in juni van VW een ontwikkelingsopdracht ter waarde van een tiental miljoen euro’s heeft gekregen. Verder is er sprake van dat het Nedersaksische energiebedrijf EWE samen met Karmann de elektrische E3 in grotere aantallen wil produceren, zodra de testresultaten bevredigend zijn en er genoeg interesse is uit de markt. De E3 werd door EWE en Karmann samen ontwikkeld en zal op de Trade Fair in Hannover in september worden onthuld. Intussen is EWE van plan een veertigtal laadstations te bouwen voor tests met de E3.

Zie ook: 35 geïnteresseerden voor Karmann 

Zie ook: Volkswagen redding voor Karmann

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding