De Japanse fabrikant wil daarmee inspelen op de herstellende economie en het toenemende vertrouwen bij de Amerikaanse consument. ‘’We drukken het pedaal helemaal in om onze positie weer op te bouwen,” aldus een woordvoerder van Toyota in de VS.

Het marketingbudget is zo’n veertig procent hoger dan wat Toyota normaal in het laatste kwartaal van een jaar in de VS uitgeeft aan reclame. Toyota kondigde al eerder aan de productie in de VS weer op te voeren om de inmiddels verdwenen voorraden bij de dealers aan te vullen. Onderdeel van de campagne is ook om de voorspelde inruilwaarde van de auto’s op te voeren. Bovendien willen de Japanners versneld nieuwe modellen op de markt brengen, waaronder nieuwe versies van de in Amerika populaire Prius.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding