De ‘promoted video’s’ zijn te vergelijken met de gesponsorde koppelingen in Google. Adverteerders kunnen bieden op ‘keywords’ en zo hun video een plek bovenaan of naast de lijst met zoekrsultaten geven.

Behalve een kleine thumbnail-afbeelding zijn een paar regels tekst te zien. Wie hierop klikt, komt op de weergavepagina van Youtube.

Volkswagen heeft promoted video’s van de BlueMotion-campagne gekoppeld aan zoekwoorden. Jacques Geijsen, manager Public Relations bij Volkswagen, noemt het een ‘laagdrempelige manier om grote groepen, vaak jonge mensen te bereiken’.

Promoted video biedt adverteerders vooral een betere kans om ontdekt te worden op het YouTube platform. Op de videowebsite wordt voortdurend een vracht aan beelden geupload. Nu al ruim twintig uur aan video per minuut.

Vergelijkbaar met de gesponsorde koppelingen op Google, betaalt de adverteerder alleen wanneer een gebruiker op de advertentie klikt.

Met dagelijks een miljard bekeken video’s op YouTube bestaat er een gigantisch potentieel voor adverteerders om hun doelgroep te bereiken, zegt Mascha Driessen, Head of YouTube Nederland. ‘Het maakt niet uit of je een klein bedrijf bent dat zijn diensten voor het eerst wil promoten, een filmstudio die een nieuwe film wil aanjagen met een trailer. Of een topmerk dat de effectiviteit van een nieuwe commercial wil testen of een van hun eigen video’s onder de aandacht wil brengen.’

bron: Adformatie en YouTube

zie ook: www.youtube.com/watch?v=eI2AmQHtlDg