De transactie zal dinsdag 27 oktober worden bekendgemaakt, zo meldt autointernationaal.nl. De overdracht zal worden bijgewoond door Joe Biden, de vice president van de VS. Die woont in de buurt van Wilmington en zijn aanwezigheid kan als legitimatie dienen voor de 359 miljoen dollar overheidssteun die Fisker heeft gekregen in het kader van de promotie van hybride/elektrische voertuigen. Fisker is in eerste instantie van plan om de assemblage van zijn hybride sportsedan (Karma genaamd) uit te besteden aan het Finse Valmet. Maar oprichter en ceo Henrik Fisker heeft de wens om de Karma ook in de Verenigde Staten te gaan bouwen.
De lichten in de fabriek in Wilmington werden door General Motors op 31 juli van dit jaar uitgedaan in een poging verlieslijdende bedrijfsactiviteiten te elimineren. In de fabriek, waar duizend mensen werkten, rolde naast de Opel GT ook de technisch identieke Pontiac Solstice en Saturn Sky van de band. Geen van deze modellen heeft aan de verkoopverwachtingen voldaan. Bovendien zullen de merken Saturn en Pontiac worden gesaneerd.
Fisker wil de nieuw verworven faciliteit ook gaan gebruiken voor de bouw van goedkopere hybride modellen. Doelstelling van het bedrijf is om volgend jaar 7,5 duizend orders te noteren. In 2011, als de Karma ook in cabrioletuitvoering te koop zal zijn, moet het verkoopaantal verdubbelen. In Nederland zal de import van Fisker verzorgt worden door Kroymans. De prijs voor de hybride sportsedan komt bij ons onder een ton te liggen.