Wang, 43 jaar, is goed voor een vermogen van 5,8 miljard dollar. Bij BYD worden ondermeer batterijen gemaakt, en (elektrische) auto’s. Warren Buffet had genoeg vertrouwen in het bedrijf om er in te investeren.

Overigens is Wang niet de enige "autochinees" die hoog genoteerd staat in de lijst van Forbes. Op nr.4 staat Lu Xiangyang, de 47-jarige vice-voorzitter van hetzelfde BYD. Hij is goed voor 4,1 miljard dollar. Naast het vice-voorzitterschap runt hij ook een investeringsmaatschappij.

Dat het "goed" gaat in China blijkt wel uit het recordaantal van 79 miljardairs in de lijst die 400 namen beslaat. Dat is een groter aantal dan het aantal miljardairs uit Duitsland, Rusland of India.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding